Viktiga egenskaper för elscootrar

Viktiga egenskaper för elscootrar

Det finns en del viktiga egenskaper att beakta när du ska köpa en elscooter. Att köpa en elscooter bara för att den är billig blir ofta en dyrt och miljöovänligt köp. Bättre är att verkligen tänka till och köpa en el-scooter så att man för ett problemfritt ägande under en lång tid.

Räckvidd för elscootern

Räckvidd för elscootern

Att köpa en el-scooter med längre räckvidd än man behöver är inte smart efter som då har du betalt bör något du inte använder och dessutom blir miljöbelastningen onödigt hög. Detta dels för att du kör omkring på barlast i form av litiumbatterier som aldrig tar slut och dessutom går det år mycket energi och ger upphov till stora koldioxidutsläpp vid tillverkningen av batterierna.

Det är bäst att köpa en elscooter som har batterikapacitet till dubbla sträckan till jobbet tur och retur.

Motorn på elscootern

Motorn på elscootern

Storleken på elmotorn beror på vilken el-scooter dom du har behov av och hur snabt du vill kunna köra. Det finns en del regler om att en el-scooter får maximalt gå i 20 km/h och ha en motoreffekt på 250 Watt. Över det måste fordonet vara godkänt och föraren behöver ha ett förarbevis, mopedkörkort eller motorcykelkörkort.

Service och underhåll

Service och underhåll för elscootrar

Tyvärr kommer din el-scooter behöva underhållas även om inte lika ofta som en scooter med förbränningsmotor. Köp därför bara en el-scooter av ett i Sverige välkänt märke. Att importera en billig scooter från Kina eller USA som inte har några återförsäljare i Sverige är att slänga pengarna i sjön.

Köp helst en el-scooter som du redan nu kan köpa reservbatteri till. Motorn på scootern bör komma från en välkänd europeisk tillverkare vilket gör underhåller mycket lättare.

Köp din nya golvmopp hos

Fler bra golvmoppar


Allt viktigt om golvmoppar

Här kan du hitta massor med intressant fakta och relevant information om golvmoppar och svabbar men även en del kul och lustigt om städmaskiner och robotdammsugare.


Meny - Golvmopp
Till förstasidan på www.golvmopp.se Högst upp på sidan om golvmoppar Längst ned på sidan om golvmoppar
Sverige Utomlands Företag Nyheter